2010. november 27., szombat

November 25-27. - Hullahó

Ezeknek a lányoknak igazából semmi köze nincs a blogomhoz. Csupán egy kísérlet részét képezik. A kísérlet lényege, hogy megtudjam, vajon többen kattintanak e az oldalra, ha facebookon ribancokat látnak az indexképen. Úgyhogy, ha pornóra számítottál, most megszívtad! Muhahaha


November 25.

Múltkor írtam, hogy egy bácsi megvesztegetett, hogy majd ad pénzt a tripla adag kajáiért cserébe... Természetesen nem adott... Így legyen ötösöm a lottón! Mondjuk dobált egy kevés aprót az erre a célra elhelyezett edénykébe, dehát én azzal a fenekemet sem törölhetem ki. Ez van.

Még régebben írtam, hogy Michael egy gép, meg hogy én is szeretnék gép lenni... Azt hiszem kezdek azzá válni. Egyre többször végzek hamarabb a szobáimmal mint Mike. Néha még úgy is, hogy Suzy segít neki a takarítás végén a kávé meg a tea bekészítésben. Szóval megvan itt a sikerélmény kéremszépen.

Na meg volt még egy pozitív élményem. Feltehetően Ruthnak alábbhagyott a két hónapja tartó menstruációja... Készítettem magamnak a szokásos délutáni teácskámat, amikor megjelent a konyhában és - ahelyett, hogy megint beszólt volna, hogy nem használhatom a vízforralót - úgy érezte, hogy kedves gesztus lenne, ha közölné velem, hogy mikor érkezik a busz az új vendégekkel. És tudjátok mit, tényleg kedves gesztus volt. Úgy látszik bejött a technikám, hogy csak akkor kommunikálok vele ha feltétlenül muszáj... Azért puszipajtások még nem vagyunk. 

Az új csapat nyugger egész életképes kis bandának tűnik. Egy tolószék sem volt, sem szellemi fogyatékos, és bottal is csak néhány vendég közlekedett. Később rájöttem, minek köszönhető ez a kirobbanó egészségi állapot: rengeteg szobában fedeztem fel sportitalokat. Szóval a mai öregek Powerade-val tartják a formájukat. Így kell haladni a korral ecsém!

Brian meglepett egy vadonatúj takarítós pólóval, mert szerinte kicsit volt rám az előző. Pedig baromira nem volt az. Tökéletes izompóló volt. Az idős nénik odavoltak érte. Ezt mondtam is Briannek, de ő azt mondta, hogy ne merjem még egyszer felvenni. Pedig az új meg akkora, hogy hálóingnek is simán elmenne. Brian szerint az jobb. Ő a főnök.

Gudjon elkezdett magyarul tanulni. Már tökéletesen tud bemutatkozni: "A nevem Gudjon, szeretem a puncit ba*ni". Meg is mutatta a tudását egy magyar lánynak Dalmallyban, amikor meglátogatta az ott dolgozó haverját, és meglepő módon pofon nélkül megúszta a nyelvgyakorlást. De tud ám mást is! Például, hogy "szeretem a lófa*t a seggemben/seggedben". Ezzel időnként problémái vannak, mert mindig keveri a "seggedet" meg a "seggemet". De nem olyan nagy baj ez: mindkettőt szereti.

November 26.
Takarítás előtt rejtélyesen eltűnt a minden ajtót nyitó csodakulcsom. Fél óra elkeseredett kulcsvadászat után Brian kezembe nyomott egy maréknyi kulcsot, hogy nesze, használd ezeket. Hihetetlen boldog voltam, hogy amúgyis el voltam csúszva időben és még egy rakat kulccsal kellett szerencsétlenkednem. Arról nem is beszélve, hogy mindkét zsebe lyukas a dolgozós gatyómnak, így folyton hullajtottam el magam után a kulcsocskákat. Nagyon, nagyon morcos voltam. Aztán este bejött Brian az étterembe széles vigyorral az arcán, kezében a csodakulcsommal. A rejtélyes eltűnés után a kulcs rejtélyesen visszavándorolt a helyére. Azt hiszem ide már Mulder ügynök kéne, hogy megfejtse ezt a különös esetet. De ő nincs itt, így megfejtés sincs.

Amúgy megint sweety pie lettem. Egy néninek - aki ráadásul ugyanannál az asztalnál ült, mint a múltkori - ismét ezt a kedves becenevet juttattam az eszébe. Hiába, az öreglányok még mindig odavannak értem...

Este a szokásos csapattal (Gudjon, Feri) lementünk a Markie's-ba kicsit lazítani, annak örömére, hogy Gudjonnnak a következő napon volt esedékes a szabadnapja. Meg mert aznap élőzene volt. Nem is rossz. Egy srác tolta egy szál gitárral. És még azt a szívességet is megtette, hogy eljátszotta Gudjonnak a Wonderwallt. Na de nem ez volt az est fénypontja. Hanem az első hóóóóó! 

Először azt hittük, rosszul látunk, amikor hófehér emberkék kezdtek befelé jönni a pubba, de aztán kimentünk és saját szemünkkel is meggyőződhettünk róla, hogy esik a hó, mint a fene. Igazán kellemes "első hó élmény" volt ez. Amit a többiek, akik nem jöttek velünk kocsmába átaludtak. Később Attiláék azt mondták, hogy valószínűleg ez nemhogy az első hó volt, de az utolsó is idén. Állítólag egy-két napnál többet sosem szokott itt esni...

A kocsmázásról még annyit, hogy beszálltam Gudjon és Feri whisky projectjébe. A project lényege, hogy ábécé sorrendben végigpróbálják a Markie's-ban kapható összes whiskyt. Ez valamivel több, mint száz fajtát jelent. Egy átlagos kis skót kocsmában. Kábé mintha a Havasba száz féle magyar páleszt árulnának... Szóval becsatlakoztam. Az utolsó A-betűs whiskynél. Megmondom az őszintét: whisky íze volt...

Az italozás közben megegyeztünk a srácokkal, hogy akármi is lesz, másnap elmegyünk végre a Skippinish-be. Az a helyi disco ami csak szombatonként van nyitva. Eddig arra vártunk, hogy mindenki vasárnap legyen szabadnapos. Most realizáltuk, hogy ez soha nem fog bekövetkezni. Szóval a terv megvan: ha esik, ha fúj, holnap disco!

November 27.

Az biza ma van. 

Ma megkaptam Beáék set-top boxját, úgyhogy lehet, hogy több mint egy hónap után újra lesznek TV-csatornáim. Azért ajánlották fel Beáék, mert mióta átállt a szálloda a digitális rendszerre, azóta ők nem tudják használni, nekem viszont pont jó, mert az én szobám (illetve Michaeléké) külön rendszeren van. Ígyhát Brian megvette Beáéktól húsz fontért a tizenhét fontos boxot és nekem adta. Gondolkodtak Beával, hogy én kapjam e vagy a Suzy-Mike páros, de végül azért választottak engem, mert én olyan szerencsétlen vagyok, hogy egyedül vagyok és még laptopom sincs. Hadd örüljön a kis lúzer. Mondjuk egész jó megvoltam igazság szerint. Csak úgy falom a vendégek által itt felejtett ponyvaregényeket. Nem is annyira szarok.

Azért írtam, hogy LEHET, hogy lesznek TV-csatornáim, mert egyelőre nem találtam meg a szobámba azt az ideális pontot, ahol elhelyezhetném a boxot úgy, hogy a jelerősség is tökéletes legyen és ne is kelljen folyamatosan a magasba emelt kezemben tartani. Majd kisérletezek.

Itt tartunk most. Este elvileg disco. Ha érdekes lesz, elmesélem.





4 megjegyzés:

  1. kivételesen még én is elolvastam, és nm is volt olyan fájdalmas kis bejegyzés ez.

    VálaszTörlés
  2. Na szia, Te whisky-pusztító csodasrác. Ugye, mire az ábécé végére értek, nem válsz totális alkesszé. ;o) Kapcsolódnék Sárához, remélem érdekes lesz a skót diszkó, no meg azt is, hogy Gudjon ősei nem vitték el az összes jó nőt a ködös Albionból. :o)
    Amúgy tegnap éjjel nálunk is leesett az első hó (Budán 20 cm egyszerre.) Pesten ma estére nagyjából elolvadt, de a budai hegyekben úgy tűnik meg fog maradni.
    Bízom benne, hogy Gudjon jól halad a magyar nyelv tanulásával, no meg abban is, hogy valami szalonképeset is tanítasz majd neki. Kíváncsi leszek, nekem hogyan fog bemutatkozni, ha majd meglátogat téged itt Budapesten... :o)
    Annak is örülök, hogy Ruthnak alábbhagyott a menzesze. Csak így tovább, jó lenne, ha beválna a kommunikációs stratégiád. This is the beginning of beautiful friendship!

    VálaszTörlés
  3. Na azért azt megjegyezném, hogy a nyelvleckéket nem (csak) tőlem vette Gudjon...

    Az érdekes skót diszkóról hamarosan írok. Sírni fogtok!

    Erre a "this is the beginning of a beautiful friendship" dologra azért ne vegyünk mérget :)

    Mónikám, örülök hogy bölcsész létedre sikerült elolvasnod egy fél oldalt, amire csak a pornó iránti rajongásod okán találtál rá:D

    VálaszTörlés