2010. október 28., csütörtök

Október 26-28.

Hogyha már szabadnapom van, megajándékozlak titeket egy rövidke bejegyzéssel. Azért csak rövidkével, mert az elmúlt két nap, annyira átlagos volt, hogy nincs túl sok mesélnivalóm.

Azt mondjuk mindenképp el kell mondanom, hogy a házi szerencsétlenségi versenyünkben Gudjonnak sikerült alaposan elhúznia mellettem. Strip-dayen némi késéssel megjelent hat óra tíz perc körül, és gondosan elkezdte visszahordani a - már általunk lecipelt - csomagokat a szobákhoz. Sajnos azonban nem tudott teljesen kibontakozni, mert a buszvezetők igen hamar rászóltak, hogy "mit csinálsz idióta?!". Hát igen, a reggel hat az reggel hat.
Ezzel a cselekedetével hivatalosan is bekerült a legendás alkalmazottak közé. Attiláék meséltek egy másik legendáról is, akinek egyszer az volt a feladata, hogy feltöltse az összes cukortartót. Fel is töltötte őket. A vendégek megérkeztek reggelizni, gondosan megédesítették a kávéjukat/teájukat, majd mikor belekortyoltak sokkos állapotba kerültek... Velem is előfordult már, hogy véletlenül sót tettem cukor helyett a teámba, de ha ezt valaki egy szálloda egész vendégseregével egyszerre megcsinálja, az bizony tényleg megérdemli a "legendás" címet. Azért az is baromi vicces szituáció lehetett, amikor reggeli közben az összes alkalmazottnak - egy kis extra munka gyanánt - be kellett gyűjteni az összes cukortartót és a tartalmukat minél gyorsabban le kellett cserélniük.

Képzeljétek, kezd kialakulni egy új reflexem. Éjszakánként, ha esetleg felébredek, már automatikusan kipattanok az ágyból, elbattyogok a falhoz és belerúgok a fűtőtest kapcsolójába (ugyanis lábmagasságban helyezkedik el), ezután visszamászok az ágyba és alszom tovább. Így az éjszaka folyamán is meg tudom őrizni a szoba tűrhető hőmérsékletét. Remélem ez a reflex előbb-utóbb eljut egy olyan szintre, hogy fel sem kell majd ébrednem ahhoz, hogy odasétáljak a falhoz és felkapcsoljam a fűtést. Mondjuk kellemetlen lesz, amikor hazamegyek és óránként felállok, elsétálok a legközelebbi falhoz és belerúgok, majd visszadőlök. "A" esetben egy ponton csúnya folt fog keletkezni a falon, "B" esetben a galérián alszom, rossz irányba indulok álmomban és lepottyanok. Bár majd igyekszem olyan szögben lefeküdni, hogy a fal ugyanabban az irányban legyen mint itt, és akkor talán nem vétem el a tájolást. Bár ha ez a reflex föld mágnesen pólusai alapján rögzül, akkor megette a fene az egészet.

Elképzelhetitek, mennyi izgalom történhetett velem, hogy ilyen dolgokon filozofálgatok... Mondjuk az érdekes, hogy megint jött egy angol csoport. És megint van egy szaros szobám. A szar ebben a szobában most nem a földön szétkenve helyezkedik el általában, hanem a WC karimájának az alján. Vastagon. Lehet, hogy érdemes lenne ismét kiírni egy pályázatot, ahova azok pályázhatnak, akik ésszerű magyarázatot tudnak adni, arra, hogy miként lehet úgy ürítkezni egy WC-be, hogy a végtermék az ülőke alsó részén kössön ki. Mert azt még el tudom képzelni, hogy kerül a kaki a padlóra, de ez a rejtély már meghaladja a képességeimet. Viszont a "szaros angol" sztereotípia szintén kezd erősödni bennem...

Ennyit mára a fekáliáról. Más. November 6-án megyek Edinburghba másfél napra! Barbi (ha valaki nem tudná: ex trefortos jó pajtás) épp arra fog járni, úgyhogy szervezünk magunknak egy közös városnézést. Brian simán belement, hogy, 6-ra adjon nekem egy fél szabadnapot, 7-re meg egy egészet. Ráadásul Mike-al megdumcsiztam azt is, hogy 6-án ő fejezi be helyettem a munkámat, hogy ne éjszaka kelljen megérkeznem Edinburghba. Cserébe gazdagabb lesz egy-két sörrel, illetve amikor megérkezek átvállalok én is néhányat az ő szobáiból. Majd elmesélem, egy Edinburgh különszámban az élményeimet. Remélem Barbinál fényképezőgép is lesz, hogy a vizuális beállítottságú, illetve olvasni nem tudó ismerőseimnek is kedvébe tudjak majd járni egy-két fotóval.

Egyébként megint a kedvenc bögrémből kakaózgatok. Ha valaki nem olvasta facebook üzenőfalon annak elmesélem itt is, hogy nincs kellemesebb, mint esős időben forró csokit kortyolgatni egy bögréből, amin ez a felirat áll: "if i gave a shit you'd be the first person i'd give to you"
A bögrét a feliraton kívül egy kakit ábrázoló képecske, illetve a kaki körül röpködő legyek díszítik.

Ne haragudjatok, megígértem, hogy nem lesz több kakitéma. Egyszerűen nem bírok magammal. Macó, te fekalomán állat! Szégyelld magad!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése